3 листопада у межах проєкту UABIO Fridays відбулася експертна дискусія на тему «Порівняння ринків біометану Східної Європи та запуск торгівлі біометаном» із керуючим директором Renewable Energy Europe (REE) Петром Каліною. 

Петр Каліна є директором, засновником і власником компанії Renewable Energy Europe (REE). Експерт розпочав свою кар’єру в управлінні активами в 1994 році. У 2008 році він змінив сферу діяльності на енергетичні ринки та зосередився на газових ринках. Із 2010 року працював у Групі “Газпром”, а вже у 2016 році долучився до команди REE Supply & Trading.  У червні 2017 року Петр зосередив увагу на секторі біометану, усі напрацювання стали основою для створення його власної компанії REE. 

Експерт розповів про особливості ринків біогазу та біометану у Східній Європі, а також варіанти торгівлі біометаном. Модерував захід Георгій Гелетуха.

Під час презентації експерт розкрив такі питання:

  1. Оглядова таблиця ринків біогазу та біометану в Східній Європі.
  2. Роль інвестиційних та виробничих субсидій у монетизації виробництва біометану.
  3. Торгівля біометаном – типи контрактів і фактори, що впливають на ціну відбору.

Завантажити презентацію Петра Каліни

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!