6 липня 2021 року Біоенергетична асоціація України (БАУ)Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» (ННЦ «ІМЕСГ») Національної академії аграрних наук України та ГО «Генеруюча платформа Добробуд» провели онлайн-нараду «Визначення передумов для впровадження проєктів енергетичного використання агробіомаси в Україні» в рамках виконання Проєкту AgroBioHeat програми ЄС Горизонт 2020.

«Проєкт-криголам» ГО «Генеруюча платформа Добробуд» з впровадження системи опалення на агробіомасі комплексу офісних, складських і виробничих приміщень у м. Херсон було відібрано Проєктом AgroBioHeat для надання консультаційної допомоги. Під час зустрічі було визначено пріоритетні кроки для розширення сировинної бази «проєкту-криголаму».

Учасники наради обговорили перспективи вирощування енергетичних плантацій, заготівлі і використання післяжнивних решток та очерету для виробництва енергії. 

БАУ та ННЦ «ІМЕСГ» співпрацюють у галузі біоенергетики згідно з договором про довгострокове науково-технічне співробітництво з метою підвищення ефективності процесів збирання незернової частини урожаю та впровадження сучасних технологій та технічних засобів для збирання побічної продукції зернових та олійних культур, вирощування і збирання енергетичних культур, виробництва й використання біопалив з аграрної біомаси. 

Переглянувши відеозапис події та презентації спікерів нижче, ви можете ознайомитись з деталями обговорення актуалізованих питань.

Виступи та презентації спікерів:

Відеозапис події: