Це величезний крок вперед для біометанової галузі!

В офіційному віснику України N° 77 опубліковано наказ Міністерства фінансів України від 1 серпня 2024 року N°380 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з питань митної справи». Саме цим наказом визначений порядок митного оформлення біометану, що переміщується трубопровідним транспортом.

Наказ, розроблений на виконання ухваленого Закону України N 3613-ІХ, вже сьогодні набирає чинності.

Зображення трупоброводу, ілюстрація для біометанового транспортування.

Чому це важливо?

  • Критично необхідний крок, який дає змогу виробникам біометану здіснювати митне оформлення відновлюваного газу під час переміщення трубопровідним транспортом з України в країни ЄС.
  • Для врегулювання питання митного оформлення біометану було залучено дуже багато фахівців як урядових, так і неурядових організацій. Це результат ефективної співпраці та далекоглядних рішень, які сприятимуть розвитку нашої економіки.

UABIO висловлює щиру подяку: народним депутатам України та безпосередньо Головам Комітетів ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, а також з питань фінансів, податкової та митної політики; Міністерству енергетики України, яке модерувало роботу над цим рішенням, а також Міністерству фінансів України та Міністерству аграрної політики та продовольства України; виробниками біометану, які спрямували великі інвестиції і відстоювали розвиток галузі; Оператору ГТС; Державній митній службі, зокрема енергетичній митниці; нашій команді експертів, які багато працювали над становленням біометанової галузі і продовжують цю роботу; нашим колегам-експертам та усім причетним до цієї важливої події.


Ознайомитися з наказом можна за посиланням: https://ips.ligazakon.net/document/RE42595?an=1