25 січня відбулися відкриті Загальні збори Біоенергетичної асоціації України, під час яких представили результати діяльності спілки у 2021 році та плани на 2022 рік, а також обговорили перспективи розвитку біоенергетики в світі та Україні, а також розвиток і проблеми сектору біоенергетики в Україні у 2021 році.

Під час засідання було перебрано, а також обрано нових членів керівних органів Асоціації. Зокрема переобрано Георгія Гелетуху на посаду голови Біоенергетичної асоціації України, як члена правління переобрано Костянтина Богатова та обрано нового члена правління Максима Сисоєва. Переобрано голову Спостережної ради UABIO Володимира Майстришина. Також Анатолія Понікарчука обрано новим головою Ревізійної комісії та переобрано її члена Тетяну Желєзну.

загальні збори UABIO

Голова правління UABIO Георгій Гелетуха наголосив, що на сьогодні біоенергетика впевнено займає місце лідера світової відновлюваної енергетики, відіграючи значну роль у заміщенні викопних палив та скороченні викидів парникових газів.

Активно велася законопроєктна робота — близько 30 листів з пропозиціями до законодавства було підготовлено у 2021 році.

Безперечно, ключовою подією 2021 року, яка позитивно вплине на розвиток біоенергетики в Україні, є ухвалення закону про біометан.

Крім того, команда Біоенергетичної асоціації України брала участь у розробці Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2030 року. Його проєкт передано в Міненерго і Держенергоефективності.

Матеріали заходу

Відеозапис заходу