Перше в Україні фізичне приєднання потужностей заводу до газорозподільних мереж та виробництво біометану попередньо відбудеться на початку 2023 року.

Галс Агро є членом UABIO і одним із найбільших гравців ринку біоенергетики в Україні.

Проєктна потужність обладнання очистки біогазу до біометану становить близько 3 млн м3 у рік. Це обсяг споживання приблизно 1500 приватних домогосподарств. Компанія вирощує зернові та енергетичні культури, виробляє цукор, м’ясо та молоко, займається птахівництвом та садівництвом. Відповідно є власна сировина для виробництва біометану.

Головне

Наразі Регіональна газова компанія (РГК) та агрохолдинг “Галс Агро” уклали договір щодо приєднання біометанового заводу ТОВ “Городище-Пустоварівська аграрна компанія” у Чернігівській області до газорозподільних мереж.

Фахівці РГК спільно з “Галс Агро” та АТ “Чернігівгаз”, науковими та експертними установами розробляють технічні рішення для підключення виробництва до газорозподільних мереж з використанням найсучаснішого обладнання від провідних виробників Pietro Fiorentini та Emerson.

Наприкінці 2021 року команда UABIO відвідала команда UABIO відвідала два біогазові заводи Городище-Пустоварівської аграрної компанії, що входить до групи “Галс Агро”. Ми відвідали біогазові заводи на Чернігівщині, які були в процесі реконструкції: на свинофермі в селі Журавка; на цукровому заводі в Линовиці. Тоді компанія вже ухвалила рішення встановити обладнання очистки біогазу до біометану під час реконструкції.

На БГУ в Журавці було побудований третій реактор, змонтовані другий і третій двигуни Jenbacher. Загальна встановлена електрична потужність збільшилася з 1,2 до 3,9 МВт. Реконструкція передбачала інтенсифікацію завантаження основної сировини (силосу кукурудзи), оптимізацію процесу перемішування в реакторі, установку нової системи очищення біогазу, зміну системи автоматизації.

Реконструкція та будівництво в Линовиці передбачали, що загальна встановлена електрична потужність на об’єкті зросте з 2,4 до майже 7 МВт.

Ділимося довоєнними фото з крутих робочих поїздок! Віримо, що з перемогою таких проєктів стане в рази більше.

Про компанію

Наразі “Галс Агро” — великий виробник електроенергії за «зеленим тарифом». У майбутньому частина біогазу буде очищуватись до біометану та закачуватись до газорозподільних мереж Чернігівщини. Вони є найбільш розгалуженими і мають співставний тиск роботи системи з біометановим модулем, що не потребує встановлення додаткового обладнання.

У складі “Галс Агро”:

  • 2 цукрових заводи,
  • 7 агропромислових фірм,
  • ферми з вирощування індиків,
  • горіхові і яблуневі сади,
  • свиноферма,
  • 4 біогазові заводи,
  • 2 елеватори,
  • комбікормовий завод.

“Галс Агро” обробляє до 40 тис. га землі у Київській, Чернігівській, Вінницькій та Полтавській області. Тут працює понад 1500 осіб.


Більше інформаації про компанію ви можете знайти на сайті: https://gals-agro.com.