Державна підтримка при будівництві нових біометанових заводів

Вчора Верховна Рада внесла зміни до закону “Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в Україні”, відомого як “закон про інвестнянь”, заклавши в нього норму про державну підтримку бізнесу зі значними інвестиціями.

“У процесі напрацювання законопроєкту за номером 8138 виникла абсолютно правильна ідея поширити дію закону про інвестнянь на проєкти, спрямовані на виробництво біогазу та біометану (в т.ч. bioLPG). І ось вчора Парламент своїм голосуванням за законопроєкт підтримав цю пропозицію!” – зазначив Андрій Жупанин, народний депутат України, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Ці суттєві законодавчі зміни сприятимуть будівництву нових біогазових і біометанових заводів завдяки більшій привабливості для потенційних інвесторів за рахунок:

  • звільнення від податку на прибуток на 5 років,
  • звільнення від ПДВ та ввізного мита при імпорті нового обладнання та комплектуючих,
  • звільнення від сплати податку на землю.

Сприятливий інвестиційний клімат – надважлива складова у роботі з потенційними інвесторами. Команда Біоенергетичної асоціації України вдячна усім, хто долучився до цього рішення!

Вдячні народним депутатам України, зокрема Ігорю Марчуку та Андрію Жупанину, за важливі ініціативи для біометанового сектору!

Вітаємо!