Компанія Vogelsang, член Біоенергетичної асоціації України, визнаний на міжнародному ринку виробник обладнання для біогазових комплексів, візьме участь 12-14 грудня у виставці BioGas Trade Fair в Нюрнберзі.

Взяти участь особисто

Vogelsang запрошує фахівців з України відвідати стенд, побачити вживу обладнання, поспілкуватися щодо біогазових технологій. Це гарна можливість поставити запитання напряму, дізнатися про усі деталі використання обладнання на БГУ тощо.

Якщо ви розглядаєте можливість приїхати на виставку особисто, будь ласка, сконтактуйте з нами зручним для вас способом. Компанія має можливість надати вам вхідний квиток (ця пропозиція обмежена, радимо одразу контактувати). Якщо ви вже запланували візит на виставку, ви зможете знайти Vogelsang у 9 павільйоні — стенд D26.

Про Vogelsang 

Vogelsang візьме участь у виставці BioGas Trade Fair

Vogelsang GmbH & Co. KG пропонує клієнтам обладнання і рішення у таких сферах як управління стічними водами, сільськогосподарські, промислові і транспортні технології, а також біогаз. Зокрема мова йде про технології перекачування, подрібнення, дезінтеграції, сепарації, дозування твердих речовин і внесення рідкого гною, а також рішення для постачання та утилізації для поїздів, автобусів і човнів складають основні групи продуктів.

Завдяки власним дослідженням і розробкам компанія є лідером інновацій у багатьох сферах і встановлює національні та міжнародні стандарти своєю продукцією.

Клієнтами Vogelsang є сільськогосподарські підприємства, залізничні та автобусні компанії, оператори біогазових установок, численні промислові компанії, муніципалітети та виробники сільськогосподарської техніки, а також судноплавні компанії та верфі.

Компанія є провідним виробником обладнання для біогазових комплексів. На стенді Vogelsang будуть представлені подрібнювач Rotacut, дезінтегратор DisRuptor, новий ексцентрично-шнековий насос HiCone, сепаратор XSplit, модуль PreMix нового покоління для приготування біосубстрату.

Насосні технології

Vogelsang пропонує ротаційні насоси з еластомерним покриттям та насосні системи, що відповідають специфіці застосування та адаптуються до різних вимог клієнтів.  Роторно-лопатеві насоси Vogelsang нечутливі до сторонніх тіл, довговічні, надійні та прості в обслуговуванні. 

У 2014 році компанія Vogelsang розширила своє портфоліо насосів ексцентрично-шнековим насосом серії CC. Завдяки унікальному інноваційному дизайну насос встановлює нові стандарти простоти обслуговування. 

У 2022 році компанія Vogelsang випустила ексцентрично-шнековий насос HiCone для біогазових комплексів. Насос характеризується високою енергоефективністю і довговічністю. Інноваційна концепція регулювання запроваджена у шнекових насосах з продуктивністю до 290 м3/год. Опція налаштування під біосубстрат та регулювання в процесі роботи насоса стала доступною на БГУ.

Vogelsang візьме участь у виставці BioGas Trade Fair
Технологія подрібнення та відокремлення твердих відходів

Vogelsang пропонує подрібнювачі твердих речовин і проточні подрібнювачі, а також сепаратори. Основна модель подрібнювача RotaCut представлена ​​на ринку з 1990-х років і використовується, зокрема, у сільському господарстві та біогазовому виробництві. Завдяки вбудованому сепаратору каміння RotaCut забезпечує безперебійну роботу насосів, запобігає проникненню сторонніх предметів у системи та забезпечує чітке подрібнення сторонніх і волокнистих матеріалів. Крім того, мул, гній і суспензія гомогенізуються, що робить подальші технологічні процеси більш ефективними та безпечними.

Модуль RedUnit – це спеціальне рішення для харчової промисловості та переробки відходів, яке поєднує у собі переваги двовального подрібнювача XRipper, проточного подрібнювача RotaCut і ексцентрично-шнекового насоса. Це дає змогу подрібнювати велику кількість твердих речовин: від грубих до дрібних у суміш, яку можна легко перекачувати та обробляти далі.

Сепаратор важких засмічень DebrisCatcher від Vogelsang очищає рідини від небажаних твердих  часток, які не піддаються дробленню, таких як каміння, метал тощо. Це забезпечує оптимальний захист всіх насосів від пошкоджень, спричинених такими сторонніми тілами.

Vogelsang візьме участь у виставці BioGas Trade Fair
Агрегат для дозування твердих речовин Vogelsang PreMix
Техніка для сепарації

У 2021 році компанія розширила асортимент своєї продукції новим прес-шнековим сепаратором XSplit. За допомогою XSplit фермери та оператори біогазових установок оптимально готують рідкий гній і дигестат для внесення в ґрунт як органічних добрив. Завдяки технології сепаратор досягає вмісту сухих речовин до 40 відсотків, а тому підходить для широкого спектру вимог до переробки рідкого гною і дигестату.

Технологія дозування сухих компонентів біосубстрату

Агрегати для дозування твердих речовин Vogelsang CC-Mix і PreMix забезпечують максимальну ефективність та економічність виробництва біогазу. Завдяки добре продуманій концепції сухі компоненти біосубстрату інтенсивно перетираються з рідкою фазою до утворення однорідної суспензії з мінімальними потребами в перемішуванні для оптимального перетравлення в ферментері.

Техніка для дезінтеграції

Щоб зменшити експлуатаційні витрати та збільшити вихід біогазу, Vogelsang пропонує DisRuptor, економічне рішення для механічної дезінтеграції. Тверді компоненти біосубстрату додатково розщеплюються і, таким чином, збільшується площа поверхні для атаки бактерій. Це збільшує вихід газу та зменшує в’язкість суспензії, а це значить, що мішалки та насоси споживають менше енергії. За цю інновацію компанія отримала срібну нагороду EnergyDecentral 2016 Innovation Award.

Vogelsang візьме участь у виставці BioGas Trade Fair
Технології внесення рідкої органіки та дигестату БГУ

Розробкою розподільних головок Vogelsang встановлює нові стандарти в сільському господарстві. Розподільні головки серії ExaCut мають високу потужність різання та точний розподіл. Коефіцієнт варіації між шлангами становить менше ніж 5% , за ширини внесення 36 м це забезпечує точний розподіл поживних речовин. 

Vogelsang візьме участь у виставці BioGas Trade Fair
Навісні системи BlackBird

У 2021 році Vogelsang була першою компанією в світі сільськогосподарських технологій, яка вивела на ринок головку ExaCut ECC, яка не потребує всмоктування повітря чи вентиляційних шлангів, зберігаючи при цьому дуже високу точність розподілу. Менша версія, ExaCut ECM, вийшла на ринок у 2022 році та особливо підходить там, де немає багато місця для розподільника з боку з’єднання.

У 2011 році компанія була однією із перших, хто запропонував машину смугового обробітку, яка дозволяє вносити гній під землю. За допомогою Vogelsang XTill добрива вносяться під зону посіву, щоб поживні речовини потрапляли безпосередньо до коренів рослин, а викиди зводилися до мінімуму. Vogelsang також пропонує SynCult, комплект для модернізації наявних культиваторів або дискових борон під внесення рідкої органіки. 

Навісні розподільні системи SwingUp і SwingMax (для бочок), Compax (для самохідних цистерн) і BackPac (для подачі шлангом) забезпечують рівномірне внесення рідкого гною поверхнею землі з низьким рівнем випаровування та великою продуктивністю і одночасно високою гнучкістю.

Навісні системи BlackBird, SwingUp Slide і SwingMax Slide з ріжучими насадками розсовують корені посівів під час внесення, таким чином гній вноситься в землю з мінімальними витратам. Система має оптимізовану геометрію опускних отворів і новий тип металевих насадок для тривалого терміну служби. Також компанія пропонує системи  UniSpread шириною від 6 до 10,5 метрів для модернізації та дооснащення невеликих бочок.


Якщо для вас є цікавим цей напрям і ви хочете дізнатися більше про діяльність компанії, радимо вам переглянути UABIO Friday із Сергієм Сітніковим, який є регіональним менеджером компанії Vogelsang в Україні.