В рамках Модуля 2 програми Підвищення Кваліфікації з біоенергетики Bio-Prom 19 грудня 2014 відбувся Вебінар “Заміщення природних викопних видів палива біоресурсами – біогаз”.

Протягом перших двох годин біогазового вебінару, учасники отримали вичерпну інформацію про виробництво та використання біогазу. Координатор BIO-Prom пояснила відмінність між біогазом і біометаном, познайомила з основними стадіями процесу анаеробного зброджування, представила технологічний процес виробництва біогазу в промисловому масштабі, а також перерахувала основні субстрати, що використовються для виробництва біогазу, акцентуючи увагу на їх специфічних властивостях. Особливу увагу було присвячено також презентації економічних і соціальних супутніх вигод, пов’язаних з виробництвом біогазу в цілому і відповідній передовій практиці в Німеччині.

Іншою важливою частиною вебінару було знайомство з політичними стимулами і механізмами фінансової підтримки, які використовуються в Німеччині для виробництва та активного використання біогазу як альтернативного біопалива.

Основний курс вебінару був доповнений презентаціями запрошених виробників біогазових установок з ФРН.

Наступний Модуль 3 програми Підвищення Кваліфікації Bio-Prom відбудеться 29 січня 2015 року. Модуль 3 буде присвячений заміщенню викопних видів палива твердим біопаливом.

Для того, щоб приняти участь, необхідно зареєструватись на сайті проекту Bio-Prom.

УВАГА! Матеріали Модулю 2 вже можна скачати на сайті проекту Bio-Prom.