Як біогаз і біометан допоможуть декарбонізувати промисловість? Розповідаємо про інформаційний бюлетень ЄБА «Промисловість».

Інформаційний бюлетень ЄБА «Промисловість» вже на платформі SAF

Цей інформаційний бюлетень є пʼятим у 2023 році у межах інформаційної кампанії Європейської Біогазової Асоціації (European Biogas Association) Biogases: beyond energy, яка зосереджена на дослідженні різних біогазових технологій для розвитку європейської біоекономіки. Загалом таких видань буде шість протягом усього року.

На платформі SAF вже доступні пʼять документів з українським перекладом. Читайте більше про інформаційну кампанію та завантажуйте всі пʼять документів «Енергетична системна інтеграція», «Про відновлюване землеробство», «Транспорт», «Опалення» та «Індустрія».

У цьому документі «Промисловість» досліджена роль, яку відіграє біометан у забезпеченні промислових потреб. Крокуйте за посиланням: https://saf.org.ua/news/1792/.

Чому це важливо?

Промисловість відповідала за понад чверть кінцевого споживання енергії в ЄС у 2021 році. І якщо відновлювані джерела становили менше 10% промислового попиту на енергію, то природний газ, навпаки, становив 33% енергоспоживання в промисловому секторі ЄС.

Як різні види біогазу можуть допомогти декарбонізувати промислові процеси?

  1. Біометан може безпосередньо замінити природний газ як для енергетичних цілей, так і як сировина, оскільки біометан подібний до природного газу – він хімічно еквівалентний і містить однакову кількість енергії.
  2. LPG біологічного походження може замінити викопний LPG, використовуючи той самий спосіб доставки (вантажівки, які заправляють баки на місці).
  3. Із сирого біогазу або біометану можливо виробляти відновлювану електроенергію, тепло і пару на місці за допомогою комбінованих генераторів тепла та електроенергії (CHP).
  4. Біометан можна легко використовувати за допомогою наявних газових мереж. Він повністю сумісний із наявною газовою інфраструктурою та кінцевими приладами (котлами, печами тощо), що означає відсутність витрат на адаптацію для галузей промисловості, які вже використовують природний газ.
Інформаційний бюлетень ЄБА «Промисловість» вже на платформі SAF

Цікаві факти про потенціал біогазу та біометану в промисловості читайте на SAF:

  • Які галузі промисловості могли б використовувати біогаз для декарбонізації свого виробництва?
  • Чи можуть промислові компанії використовувати власні органічні відходи для екологізації своєї продукції?
  • Які фінансові чинники можуть сприяти поширенню біометану в промисловості?
  • Що таке угода BPA і як вона може допомогти?

Нагадаємо, що UABIO є партнером платформи сталого агробізнесу SAF.

SAF – це комунікаційний майданчик, який об’єднує стейкхолдерів у галузі агробізнесу та спрямований на встановлення потужних зв’язків між гравцями ринку та запровадження сталих підходів у сільському господарстві. Для цієї платформи наша команда готує перевірену фахову інформацію щодо сектору біоенергетики.