20 жовтня у межах проєкту UABIO Fridays відбулася експертна дискусія на тему «Виробництво біометану та біоетанолу групою Вітагро. Нові проєкти та перспективи розвитку» із директором із розвитку та інвестицій Групи компаній Vitagro Сергієм Савчуком. 

Сергій Савчук займає посаду директора з розвитку та інвестицій Групи компаній Vitagro з травня 2022 року. З 2019 до 2022 року був виконавчим директором ТОВ «Кліар Енерджі Груп». З 2014 до 2019 року був головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Експерт працював на керівних посадах в TAS Group і НАК «Нафтогаз України», був радником з енергетичних питань віцепрем’єр-міністра України, заступником керівника управління енергетичної політики при Кабінеті міністрів України, заступником керівника управління енергетичної політики при Кабінеті міністрів України, начальником відділу економіки будівельного комплексу управління житлово-комунальної та будівельної політики в Міністерстві економіки України тощо. 

Нагороджений Державною премією України в галузі науки і техніки за роботу «Технології та обладнання для виробництва і споживання альтернативних видів палива» та почесною грамотою Кабінету міністрів України. 

Сергій Савчук: Виробництво біометану та біоетанолу групою Вітагро

Експерт розповів про довід Вітагро у реалізації біометанових проєктів, а також представив бачення компанії розвитку ринків біометану та біоетанолу в Україні. Модерував захід Георгій Гелетуха.

Під час презентації експерт розкрив такі питання:

  1. Досвід Вітагро у розвитку біометанових проєктів.
  2. Модернізація спиртового заводу для виробництва біоетанолу та кормових добавок. 
  3. Ринки біометану та біоетанолу — експорт чи продаж в Україні?
  4. Які фактори будуть впливати на подальший розвиток біоенергетичної галузі?

Завантажити презентацію Сергія Савчука

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!