Президент України Віктор Янукович підписав закон № 5485-VI “Про внесення змін до закону України” Про електроенергетику” (в частині стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії)”.

Даний закон суттєво змінює умови роботи на ринку відновлюваної енергетики України. Закон вводить “зелений тариф” на електроенергію, вироблену з біогазу та складових твердих побутових відходів (ТПВ), що підлягають біологічному розкладанню. При цьому коефіцієнт для біогазу буде таким же, як і у біомаси – 2,3. Право на “зелений тариф” отримають лише компанії, що запускають біогазові електростанції з квітня 2013 року.

Істотних змін з липня 2013 зазнає правило “місцевої складової”. Закон встановлює розмір “місцевої складової” для сонячних, вітрових електростанцій та установок на біомасі, будівництво яких стартувало після 2011 року й завершиться з липня 2013 року на рівні 30%, завершиться з липня 2014 року – 50%. Для біогазових станцій правило “місцевої складових” почне діяти при введенні в експлуатацію з 2014 року – 30%, при запуску з 2015 року – 50%.

Повний текст статті читайте на порталі “Українська енергетика“.