Щодо реалізації проєктів з виробництва біометану

Експерти Біоенергетичної асоціації України прогнозують швидке зростання виробництва біометану в Україні вже з 2022 року, в тому числі на експорт у країни ЄС. Україна може потенційно виробляти до 10 млрд м3 біометану/рік з аграрних відходів і залишків: гній, послід, солома злакових, стебла кукурудзи, стебла соняшника, жом цукрових буряків, меляса, силос кукурудзи та інші. 

Нові можливості розвитку аграрного бізнесу з’явилися після прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку виробництва біометану» № 1820-IX від 21.10.2021 р.

Саме тому з офіційним листом звертаємося до аграрних підприємств із пропозицією розглянути можливість співпраці у межах реалізації проєктів з виробництва біометану.

Для оптимізації роботи зацікавленим особам пропонуємо заповнити анкету і надіслати на адресу: svitlara@gmail.com.

Чому наразі це актуально?

До Біоенергетичної асоціації постійно звертаються потенційні інвестори, що зацікавлені у будівництві біометанових заводів, а також у стратегічному партнерстві з потенційними постачальниками аграрної сировини для таких заводів.


Позиція UABIO підготовлена, обговорена та узгоджена членами UABIO, які генерують понад 50% всієї енергії з біомаси та біогазу в Україні.