Agrobioheat project: online course

Біоенергетична асоціація України (БАУ) у межах проєкту AgroBioHeat представляє матеріали онлайн-курсу з використання агробіомаси для виробництва теплової енергії. Цей тренінг містить п’ять тематичних презентацій, які дадуть можливість усім охочим отримати системні знання щодо використання різних видів ресурсів агробіомаси у теплоенергетиці.

Звертаємо увагу! Після реєстрації та ознайомлення з навчальними матеріалами учасники тренінгу можуть отримати відповіді на свої запитання від експертів UABIO. Для зручності нашої роботи ми пропонуємо скористатися формами зворотнього зв’язку.

Після закінчення війни в Україні внаслідок воєнної агресії росії ми проведемо цей курс в межах онлайн-платформи за участі провідних експертів сфери біоенергетики. Віримо, що невдовзі ми матимемо плідну дискусію. Проте вже зараз ви маєте нагоду ознайомитися з базовими навчальними матеріалами.

Презентації навчального курсу

АГРОБІОМАСА – основні види та характеристики

У презентації представлено інформацію про паливні характеристики різних видів агробіомаси, а також оцінку їх ресурсів в ЄС та енергетичного потенціалу в Україні. 

Завантажити: Презентація
Завантажено: 172, розмір: 1.3 MB, дата: 29 Бер. 2022

Поставити запитання до презентації:




    АГРОБІОМАСА – особливості заготівлі та логістики

    Презентація присвячена аналізу ланцюга доданої вартості біомаси, зокрема особливостям заготівлі, логістики та зберігання агробіомаси, описується необхідне обладнання та його вартість, представлено оцінки витрат на заготівлю соломи та кукурудзиння.

    Завантажити: Презентація
    Завантажено: 83, розмір: 1.2 MB, дата: 29 Бер. 2022

    Поставити запитання до презентації:




      АГРОБІОМАСА – теплотехнічні системи для ефективного спалювання агробіомаси

      У презентації йдеться про механізм спалювання агробіомаси, принципи роботи основних систем котельного обладнання (паливоподачі, спалювання, золовидалення, теплообмінників, систем управління тощо), концепцію газифікації та практичні аспекти експлуатації обладнання на агробіомасі.

      Завантажити: Презентація
      Завантажено: 61, розмір: 1.9 MB, дата: 29 Бер. 2022

      Поставити запитання до презентації:




        АГРОБІОМАСА – заходи зі скорочення викидів

        Презентація присвячена питанням утворення забруднюючих речовин під час спалювання агробіомаси, їх впливу на людей та навколишнє середовище, заходам зі скорочення викидів шкідливих речовин та нормативам граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин.

        Завантажити: Презентація
        Завантажено: 64, розмір: 1.9 MB, дата: 29 Бер. 2022

        Поставити запитання до презентації:




          Кращі приклади виробництва теплової енергії з агробіомаси в Україні та ЄС

          Презентація містить перелік та характеристики ТЕЦ, ТЕС, когенераційних установок на біомасі, біогазових установок в Україні; приклади успішних проєктів виробництва теплової енергії з агробіомаси в Україні та ЄС; приклади онлайн інструментів для оцінки ресурсів біомаси в Європі і пошуку постачальників біоенергетичного обладнання.

          Завантажити: Презентація
          Завантажено: 91, розмір: 1.6 MB, дата: 29 Бер. 2022

          Поставити запитання до презентації:





            Проєкт AgroBioHeat спрямований на масове розгортання вдосконалених і готових ринкових рішень для систем опалення, що працюють на агробіомасі в Європі. Агробіомаса є великим, недовикористовуваним, місцевим ресурсом, який може допомогти в досягненні європейських енергетичних і кліматичних цілей, одночасно сприяючи розвитку сільських територій і кругової економіки. Додаткову інформацію про проєкт можна знайти на вебсайті.


            Проєкт AgroBioHeat отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу “Горизонт 2020” за грантовою угодою № 818369.