Завдяки твердопаливній котельні потужністю 10,5 МВт, яка працює на біомасі, місто на 40% забезпечує свої потреби у тепловій енергії та гарячій воді. Перш за все, дитячі садки, школи, медичні заклади та інші об’єкти соціальної сфери.

7 млн кубів природного газу економить місто у результаті. А це мільйони гривень. Це одна із найпотужніших котелень в Україні. Котельня належить групі компаній “Укртепло”, яка є членом UABIO.

Плани міста

  • будівництво біоТЕЦ загальною потужністю 12,5 МВт на годину електричної енергії, яка також вироблятиме 25 ГКал/год теплової енергії;
  • висадити близько 1 500 га енергетичної верби, щоб забезпечити котельню та біоТЕЦ деревинною сировиною.

«Зелений» перехід Славутича

У Славутичі планується створити зелений» енергетичний кластер, щоб місто змогло повністю відмовитися від використання природного газу в житлово-комунальному господарстві. Відповідний Меморандум про співпрацю Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження в України, Славутицькою міською радою і групою компаній «Укртепло» було підписано ще у 2017 році.


Група компаній «Укртепло» – один із лідерів відновлюваної енергетики в Україні. Компанія створена в 2011 році й працює в 14 областях України, а також інших країнах – Молдові, Угорщині. На рахунку компанії понад 1 000 реалізованих проєктів.