Компанія LanzaJet Freedom Pines Fuels відкрила перший у світі завод із виробництва сталого авіаційного палива (sustainable aviation fuel (SAF) з етанолу!

Це великий крок у майбутнє!

Потужність виробництва становить 10 мільйонів галонів (близько 38 млн літрів) на рік.

Важливо

  • Паливо SAF, вироблене на заводі Freedom Pines Fuels, одразу ж використовуватиметься як запасне паливо для літаків в авіаційній промисловості.
  • LanaJet розробила свою технологію перетворення етанолу в SAF у 2010 році у співпраці з Тихоокеанською північно-західною національною лабораторією (PNNL).
  • LanzaJet Freedom Pines Fuels вже має укладені угоди про поставку всього палива, виробленого протягом наступних 10 років.
  • Серед акціонерів LanzaJet такі потужні компанії: International Airlines Group (IAG), LanzaTech, Mitsui & Co, Shell і Suncor Energy, а також такі інвестори, як Microsoft Climate Innovation Fund, Breakthrough Energy, British Airways і All Nippon. Airways (ANA).

Перехід на SAF — це не тільки нові кліматично розумні товарні ринки для американських виробників, але розвиток місцевих громад.

Наразі у США енергетичні компанії активно працюють над налагодженням безпечних ланцюжків поставок усередині країни, створенням нових робочих місць на локальному рівні та виробленням екологічно чистого авіаційного палива в усьому світі.


Джерело: Стаття у виданні SAFInvestor: LANZAJET OPENS WORLD’S FIRST ETHANOL-TO-SAF PLANT IN US.