ДЕСЯТЬ КРОКІВ УКРАЇНИ ДЛЯ ВІДМОВИ ВІД РОСІЙСЬКОГО ПРИРОДНОГО ГАЗУ  
Аналітична записка UABIO № 28 
Георгій Гелетуха, Тетяна Желєзна, Семен Драгнєв, Ольга Гайдай
Квітень 2022 р.

Аналітична записка № 28 Біоенергетичної асоціації України є актуальним напрацюванням експертів, яке містить практичні рекомендації щодо шляхів відмови України від використання природного газу агресора.

В Аналітичній записці представлено результати техніко-економічного аналізу шляхів відмови України від російського природного газу. Актуальність теми обумовлена воєнною агресією російської федерації проти України та необхідністю швидкої відмови від імпорту російських енергоресурсів. Проаналізовано упішний досвід європейських країн щодо заміщення викопних палив відновлюваними джерелами енергії. Визначено оптимальні заходи з відмови від російського газу та роль біоенергетики у цьому процесі. Сформовано перелік необхідних організаційних і законодавчих заходів. Крім того, надано оцінку прогнозованих обсягів скорочення та заміщення споживання російського природного газу в Україні у результаті реалізації запропонованих кроків.

Завантажити українською Аналітичну записку UABIO № 28 “Десять кроків України для відмови від російського природного газу

Завантажити англійською Аналітичну записку UABIO № 28 “Десять кроків України для відмови від російського природного газу”