Ділимося актуальними даними про застосування зрідженого природного газу, стиснутого природного газу та біометану від Європейської біогазової асоціації (European Biogas Association).

Виробництво Bio-LNG

Все виробництво Bio-LNG здійснюється з використанням екологічно чистої сировини, переважно це сільськогосподарські та побутові відходи.

Більше того, вже існує установка, яка використовує потік Bio-CO2 у подальшому. Ще 13 заводів також планують подальше використання Bio-CO2. Очікується, що Німеччина, Італія та Нідерланди стануть провідними виробниками Bio-LNG у найближчі роки.

Виробництво Bio-LNG

Bio-CNG та Bio-LNG: інфраструктура

У Європі вже функціонує розгалужена мережа заправних станцій CNG і LNG, і значна частина постачає Bio-CNG і Bio-LNG. Це або пряма фізична доставка, або з використанням механізму гарантій походженням (GO).

У Європі функціонує 4056 CNG і 441 LNG, з яких, за оцінками експертів, 1500 постачають Bio-CNG і 100 Bio-LNG.

Bio-CNG та Bio-LNG: інфраструктура

Країни, які використовують біометан на транспорті

Певні країни спеціально розробляють програми підтримки біометану на транспорті, зокрема: Естонія, Швеція, Фінлянція, Франція, Італія та Нідерланди.

Використання біометану на транспорті

Скорочення: LNG — liquefied natural gas (зріджений природний газ);CNG — compressed natural gas (стиснутий природний газ).


Джерело: Європейська біогазова асоціація.