На зустрічі з представниками Всеукраїнських аграрних асоціацій заступник Голови Держенергоефективності України Сергій Дубовик наголосив, що підвищення енергоефективності може вивести вітчизняний АПК на лідируючі світові позиції.

«На сьогодні показник енергоефективності АПК є найнижчим серед усіх секторів економіки держави й становить близько 33%. Це свідчить про те, що вітчизняні агрокомпанії мало обізнані в питаннях ефективного споживання енергетичних ресурсів, у результаті витрачають марно значні суми коштів. Більш детальна поінформованість керівників підприємств АПК є важливою передумовою покращення ситуації в секторі. Україна має надзвичайний потенціал у біоенергетиці, вітроенергетиці, сонячній енергетиці, використання якого здатне вивести вітчизняний АПК на лідируючі світові позиції. Але поки цей потенціал лишається практично не використаним», — переконаний С.Дубовик.

Для подолання даної проблеми Держенергоефективності спільно с Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) сприятиме налагодженню ефективної інформаційної взаємодії з профільними асоціаціями та підприємствами АПК, що матиме на меті підвищення поінформованості та обізнаності щодо новітніх енергоефективних технологій та проектів, можливостей модернізації застарілої технологічної бази, залучення інвестицій та розвитку партнерських відносин.

За матеріалами “Української енрегетики”.