Поблизу Рівного почав діяти перший у Західному регіоні України сміттєпереробний завод, продукція якого має замінити природний газ при промисловому виробництві цементу на ПАТ «Волинь-Цемент».

25 червня, на церемонії відкриття міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що підприємство споруджене на принципах публічно-приватного партнерства за інвестиційні кошти. Місто, за його словами, не витратило в цьому плані жодної копійки.

Автором проекту є компанія «УКРЕКО-ІНДАСТРІ». Сукупний розмір інвестицій становить понад 70 млн грн. Потужність підприємства розрахована на 120 тисяч тонн побутових відходів щорічно. Планується, що новий сміттєпереробний завод перероблятиме відходи не лише з Рівного, але і з сусідніх областей і забезпечить Здолбунівський цементний комбінат «Волинь-Цемент» альтернативним газовому паливом у вигляді сортованих побутових відходів. На підприємстві працюватимуть близько 50-ти працівників.

Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков у коментарі кореспонденту УНІАН зазначив, що ініціатива рівнян – лише початок, на основі цього заводу буде визначено перспективи спорудження подібних підприємств на Україні. Міністр зазначив, що планує зустрітися з даними інвесторами, аби поширити досвід Рівненщини на інші регіони України.

За матеріалами порталу “Українська енергетика”