ukraine_denmark_31.01

31 січня відбувся онлайн-семінар у межах проєкту Agrobioheat у форматі віртуальної екскурсії на біоенергетичні об’єкти. Понад 150 учасників в межах платформи та ще близько 400 глядачів онлайн долучилися до заходу. Захід залучив як українських, так і міжнародних експертів та був двомовним.

Організатором заходу стала Біоенергетична Асоціація України разом із проєктом «Основний кредит для аграрної галузі – Україна». Віртуальна екскурсія на українські та данські об’єкти виробництва теплової енергії з агробіомаси стала новим, проте ефективним форматом проведення заходів. По закінченню ми мали насичену та змістовну дискусію, за що дякуємо усім спікерам та учасникам.

Нагадаємо, метою віртуальної українсько-данської екскурсії на об’єкти виробництва теплової енергії з агробіомаси було ознайомлення українських зацікавлених сторін з успішним досвідом виробництва енергії з соломи у Данії та демонстрація сучасних технологій і обладнання енергоконверсії агробіомаси.

Данські експерти та провідні вітчизняні виробники котельного обладнання поділилися своїми напрацюваннями та практичним досвідом реалізації проєктів виробництва теплової енергії з агробіомаси з українською аудиторією задля сталого впровадження сучасних біоенергетичних систем і скорочення викидів парникових газів. 

Virtual Ukrainian-Danish Site Visit Event to Agrobiomass Heating Facilities

У межах заходу обговорили стан та перспективи енергетичного використання агробіомаси в Україні; енергетичне використання соломи в Данії з точки зору фермерів; використання соломи для індивідуального та централізованого опалення – розвиток конструкцій котлів; проєкти котлозаводу «Крігер» для енергетичного використання лушпиння соняшнику та інших видів агробіомаси, малі та середні котли виробництва «Волинь-Кальвіс» на агробіомасі, а також кредитну підтримку українського агробізнесу.

Завантажити програму заходу

Презентації спікерів:

Відеозапис події (з таймінгом):


Про AgroBioHeat 

Проєкт AgroBioHeat «Сприяння впровадженню систем опалення на агробіомасі у сільських регіонах Європи» спрямований на масове розгортання вдосконалених і готових ринкових рішень для систем опалення, що працюють на агробіомасі в Європі. Агробіомаса є великим недовикористовуваним місцевим ресурсом, який може допомогти в досягненні європейських енергетичних і кліматичних цілей, одночасно сприяючи розвитку сільських територій і економіки замкненого циклу.

Данія є світовим лідером із виробництва енергії з соломи завдяки реалізації цілеспрямованої енергетичної політики. Крім того, на сьогодні Данія є демонстраційним майданчиком, де зосереджені провідні виробники обладнання, що працює на агробіомасі, а також велика кількість об’єктів з різноманітними технологічними рішеннями і параметрами.

Про проєкт «Основний кредит для аграрної галузі – Україна»

Технічна допомога проєкту «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» спрямована на компанії (малі та середні підприємства та компанії із середньою капіталізацією до 3000 співробітників), які працюють у цільових секторах (зернові, олійні культури, аквакультура/рибництво), щодо інвестиційного планування та оформлення кредитних заявок для фінансування потенційних проєктів Європейським інвестиційним банком. Допомога полягає в підготовці заявки на отримання кредитних ресурсів, підтримці заявок у банках-партнерах та реалізації відповідних інвестиційних проєктів.


Проєкт AgroBioHeat отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу “Горизонт 2020” за грантовою угодою № 818369