Розповідаємо про те, як один із світових лідерів сектору розвиває напрям біодизелю.

Декілька днів тому компанія JBS Biodiesel (частина холдингу JBS — одна з провідних міжнародних компаній харчової промисловості) розпочала експлуатацію свого третього біодизельного заводу у штаті Санта-Катаріна.

Новий завод має загальну площу 76 000 м2 і виробляє біодизелю близько 370 млн літрів на рік. Це подвоює потужності компанії з виробництва біопалива.

Річна потужність виробництва біодизелю JBS зросла з 350 мільйонів літрів до близько 720 млн літрів. За даними Національного агентства з нафти, природного газу та біопалива (ANP), компанія виробила понад 10% світового обсягу біодизелю у 2021 році (загалом 6,76 млрд літрів).

Логістика

Завод розташований у місті Мафра, де є легкий доступ до залізничного та автомобільного транспорту, близько розташований нафтопереробний завод, а також недалеко до третього за величиною порту Бразилії.

Скільки це коштувало?

Інвестиції сягнули близько 33,7 мільйона доларів США.

Робочі місця

Експлуатація цього заводу створить 400 прямих і непрямих робочих місць, що позитивно вплине на економіку регіону.

Сировина

Використовують перероблену кулінарну олію та соєву олію, отриману від подрібнення зерна під час виробництва соєвого шроту для годування птиці та свиней.Крім того, наразі компанія є найбільшим у світі виробником біодизелю з бичачого жиру.У планах компанії розширювати різноманітність джерел сировини.

Корпоративна політика

Компанія реалізує свою діяльність в межах документа JBS Net Zero, метою якого є обнулення балансу викидів, пов’язаних із ланцюжком створення вартості, до 2040 року.

Загалом біопаливо відіграє ключову роль у бразильській енергетичній політиці, і біодизель має тут величезний потенціал зростання.


Джерело: Bioenergy Interational.