ТЕЦ BEKW (Bioenergiekraftwerk Emsland) в Емліхгаймі є першою в Німеччині, яка використовує солому як паливо. Ця когенераційна установка (10,2 МВт / 49,8 МВт) була запущена у 2013 році і спалює приблизно 70 000 т/рік соломи з навколишніх ферм.

Об’єкт має рекордну первинну енергоефективність приблизно в 90 відсотків. Електростанція потребує близько 60 000 метричних тонн соломи на рік.

Об’єкт заберпечує теплом підприємство Emsland-Stärke GmbH, асоціацію лікарень Evangelische Krankenhausverein, громадські установи (зокрема ратушу, школи) та приватні домогосподарства.

Замкнений цикл

Цикл спалювання соломи в Емліхгаймі не завершується виробленням тепла. «Побічна зола» використовується як добриво. А опалювальна станція, що працює на соломі, також виробляє електроенергію.

Технології

Електростанція оснащена близько 6000 вимірювальними точками. Одним із важливих показників є те, що порогові значення викидів для пилу становлять від 0,1 до 0,6 міліграма на стандартний кубічний метр, що набагато нижче встановлених порогових значень.

На електростанції встановлені приводи SIPOS SEVEN з інтерфейсом Profibus (сервіси V2 як стандарт). Електричні приводи AUMA сприяють як ефективності, так і надійності. Використовується близько 30 приводів SA для режиму «відкрито-закрито» та приводів SAR для режиму регулювання, усі вони оснащені інтелектуальними засобами керування приводами змінного струму.

Прикладом застосування є керування потоком води до розпилювачів, розташованих після пароперегрівачів. Такі приводи дозволять регулювати змінний склад паливної сировини та зміну попиту на централізоване теплопостачання.


Джерело: Emsland Group.