Потужна компанія Biokraft вводить в експлуатацію найбільшу у світі установку зрідження біометану і подвоює свої потужності з виробництва Bio-LNG.

Нещодавно збудований завод зі зрідження розташований безпосередньо поруч із метантенками в Седертерні та перетворює біометан у рідкий стан шляхом охолодження. Вже здійснено поставку першої партії bio-LNG — два контейнери (загалом 34 тонни) bio-LNG, який буде використовуватися для потреб вантажного транспорту в Північній Європі. Такого обсягу біометану достатньо для їзди без викопних палив із повністю завантаженою вантажівкою для далеких перевезень приблизно на 100 000 кілометрів.

Характеристики

  • Виробнича потужність: 220 ГВт•год на рік (50 тонн bio-LNG на добу).
  • Терміни реалізації проєкту: 2 роки.
  • Вартість: близько 28 млн євро.
  • Сировина: харчові відходи та відходи бійні з муніципалітетів Великого Стокгольма.

Зазначимо, що повний матеріал про цю важливу подію доступний на платформі сталого агробізнесу SAF, у підготовці матеріалів для якої бере участь наша команда.

Компанія Biokraft поставила першу партію bio-LNG (біометану)

Переваги зрідження

Завдяки зрідженню потенційний ринок компанії значно розширюється до важкого автомобільного транспорту, судноплавства та промисловості. Bio-LNG має високий енергетичний вміст на одиницю об’єму, і його можна транспортувати на великі відстані за розумною ціною, щоб задовольнити великий попит у Північній Європі.

Вихід на повну потужність

На сьогодні цей великий проєкт перебуває на етапі введення в експлуатацію, це триватиме протягом кількох місяців, поки виробництво масштабується, а функції та параметри доставки тестуються. У компанії прогнозують, що до кінця року підприємство запрацює на повну потужність.

Більше корисної інформації читайте на платформі SAF!


Нагадаємо, що UABIO є партнером платформи сталого агробізнесу SAF.

SAF – це комунікаційний майданчик, який об’єднує стейкхолдерів у галузі агробізнесу та спрямований на встановлення потужних зв’язків між гравцями ринку та запровадження сталих підходів у сільському господарстві. Для цієї платформи наша команда готує перевірену фахову інформацію щодо сектору біоенергетики.