Вітаємо компанію ТОВ “ЛВН ЛІМІТЕД” (Nemiroff) із отриманням гранту — 1,3 млн євро — від GIZ Ukraine для співфінансування будівництва біогазового комплексу переробки барди, як відходу виробництва спирту!

Саме НТЦ “Біомаса”, член Асоціації, була виконавцем попереднього ТЕО проєкту, а також надавала консультативну підтримку під час підготовки компанією ТОВ “ЛВН ЛІМІТЕД” пакету документів, що подавались на отримання цього гранту. 

Щиро вболіваємо за цей проєкт, бо це якісно новий рівень управління відходами! Він стане першим в Україні промисловим біогазовим виробництвом на основі зернової барди. А з огляду на підтримку цього сектору з боку міжнародних партнерів та економічну обґрунтованість проєкту прогнозуємо розвиток цього напряму і швидке масштабування!

Nemiroff отримала грант від GIZ Ukraine

Переконані, що реалізація цього проєкту стане важливим аргументом для власників інших спиртзаводів в Україні розглянути напрям виробництва біогазу та біометану для своїх компаній. Що важливо, такі проєкти можуть залучати додаткове фінансування від міжнародних організацій.

Експерти Біоенергетичної асоціації України та SEC Biomass мають великий досвід у розробці ТЕО таких проєктів та готові проконсультувати зацікавлених у розвитку біогазового та біометанового напрямів. Тому звертайтеся у зручний для вас спосіб. 

Про проєкт

  • Компанія “ЛВН ЛІМІТЕД” (Nemiroff) отримала грант у розмірі 20% від CAPEX (понад 1,3 млн євро). 
  • За планом проєкт буде реалізований за 18 місяців.
  • Основною сировиною для виробництва біогазу будуть відходи спиртового заводу – зернова барда. 
  • Незважаючи на те, що завод не працював близько 10 років, грунтові резервуари для барди до цих пір наповнені залишками відходів.
  • Установка вироблятиме біогаз, який може замінити 7,4 млн м³ природного газу на рік. У результаті вдасться скоротити викиди вуглецю на 5,5 тис т СО2 екв./рік
  • Реалізація цього проєкту дозволить компанії ТОВ “ЛВН ЛІМІТЕД” забезпечити енергетичну безпеку виробничого циклу підприємства, оскільки переробка усього обсягу барди практично на 100% покриває виробничі потреби спиртзаводу в природному газі. 
  • Додатковими позитивними ефектами від реалізації проєкту стануть, крім скорочення викидів парникових газів, виробництво екологічних добрив, створення додаткових робочих місць. 
  • Проєкт будівництва відповідає принципам Директиви 2010/75/ЄС щодо контролю промислового забруднення в частині поводження з органічними відходами. 

Що було раніше?

Барда скидалася в ґрунтовий резервуар, що негативно впливало на стан ґрунтових вод та генерувало викиди забруднювальних речовин у повітря, а це було причиною неприємного запаху. 


Грант наданий у межах проєкту «Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) для України» за підтримки Уряду Німеччини.