Минулого тижня 22 партнери проєкту #Biomethaverse зустрілися в Уппсалі (Швеція), щоб обговорити статус виконання інноваційних досліджень та пілотні технології для збільшення виробництва біометану в Європі.

Біоенергетична асоціація України як учасник проєкту взяла участь у засіданнях разом з іншим учасником від України – нашим партнером і членом Асоціації відомою компанією МХП Еко-Енерджи.

Зустріч лідерських команд із 9 європейських країн, одна із яких — Україна, мала на меті обговорення інноваційних технологій інтеграції виробництва біометану з використанням технологій «зеленого» водню. 

Від МХП Еко-Енерджи взяли участь заступник Голови правління МХП Олександр Домбровський та директор МХП Еко-Енерджи Іван Тракслер.

Від БАУ долучилися голова правління UABIO Георгій Гелетуха та член експертної ради Юрій Матвєєв. У своїй презентації Юрій Матвєєв розповів про стан розвитку законодавчої підтримки виробництва та використання біометану.

Завантажити презентацію Юрія Матвєєва

Протягом заходу відбувся обмін отриманими результатами досліджень та обговорення стану виконання завдань і планів проєкту, а також фахова дискусія.

Цікаво, що учасники пересуватися містом на рейсових автобусах , що працюють на біогазі.

Зустріч в Уппсалі була другою з десяти запланованих зустрічей у межах виконання проєкту. Попереду ще 4 роки важливих досліджень і співпраці партнерів, що ляжуть в основу технологій диверсифікації виробництва біометану в Європі, зменшення виробничих витрат та сприяння запровадженню біометанових технологій.

Варто зазначити, що для досліджень в Україні на базі  МХП Еко-Енерджи збудована лабораторія, розпочаті перші дослідження. Вся діяльність у межах проєкту відповідає положенням Директиви RED 2, а також плану REPower EU.

Пʼятирічний проєкт BIOMETHAVERSE фінансується Європейським Союзом у межах програми Horizon Europe.


Більше про проєкт ви можете дізнатися на нашому за посиланням або на сайті проєкту.